Alçıpan bölme duvar sistemleri, alçıpan bölme duvarlar, oluşturulan metal konstrüksiyon üzerine beyaz alçıpan yada yeşil alçıpan alçı plakaların vidalanması ile yapılır. Alçıpan birleşim yerlerine, vida yerlerine derz dolgu alçı işlemleri ile düzgün yüzeyler elde edilir. Alçıpan bölme duvarlar yüksek derecede yangına dayanım, ses ve ısı yalıtımı sağlayan uygun sistemlerdir. Alçıpan bölme duvarlar üzerine boya, karo, fayans, duvar kağıdı vb. uygulamalar yapılabilir. Su ve elektrik tesisatları kolayca gizlenebilir.
Duvar Nişleri, yapılarda duvar içinde bırakılan oyuklara verilen isimdir. Yaşam alanlarında duvar süslemeleri arasında hem işlevsel hem de görsel olarak önemli bir yere sahip olan niş, çok eski zamanlardan beri kullanılan bir öğedir.
Duvar Nişleri, alçıpan ve alçı köşe profilleri kullanılarak daha modern ve insanların ihtiyaçlarına cevap verebilen öğelerdir. Duvar Nişleri ev içlerinde salon, oturma odası, yatak odası, banyo ve wc ler de yapılabilir. Televizyon köşesi, kütüphane, bibloluk, duvar rafları ve iç dekorasyonlarda duvar nişleri sıkça kullanılır.
Alçıpan Tavan Sistemleri, mimari projeye göre alçı levha ile asma tavanın yerden yüksekliğinin belirlenmesi için kot ölçümü alınır. Belirlenen ölçümlere uygun metal konstrüksiyon üzerine beyaz alçıpan yada yeşil alçıpan plakaların vidalanması ile yapılır. Alçıpan birleşim yerlerine, vida yerlerine derz dolgu alçı işlemleri ile düzgün yüzeyler elde edilir.Alçıpan asma tavanlar ısı ve ses yalıtımı sağlayan sistemlerdir.
Uygulanan tavan sistemine göre spot, tavan aplik yada tavan ile alçıpan arasına gizlenen led ışık bantları ile aydınlatma konusunda alternatifler sunulur.
Duvar kağıdı, iç mekan duvar yüzeyi, plazma tv ünitesi arka duvarı, kolonlar, alçıpan tavan iç yüzeyleri mutfak tezgah arası duvar, alçıpan duvar nişleri iç yüzeyleri, banyoda duş alanı hariç tüm yüzeyler de tercih edilmektedir.